Kronborg, kanonkrudtskåle og kystliv

I år gik lejrturen for 4.-9. kl til Helsingør. Vi boede på Helsingør Vandrerhjem, tidligere grev Moltkes feriebolig, og nu et skønt opholdssted lige ud til Øresund – blot 4 km fra Sverige. Hovedattraktionerne for samtlige elever var Kronborg og M/S Museet for Søfart.

På Kronborg fik samtlige elever guidede ture. Renæssancelivets tafler og fester i den imponerende dansesal blev beskrevet, så man næsten kunne se Frederik den 2. og hans Sophie skride ned gennem dansesalen i deres fineste skrud i et af Nordeuropas fornemste slotte, akkompagneret af adelens beundrende blikke. De såkaldte kanonkrudtskåle blev jævnligt fyret af ved sådanne lejligheder. Shakespeare blev så fascineret af Kronborg og dets slotsliv, at han besluttede at lade Hamlet foregå der. Også Christian den 4. satte senere sit præg på slottet. Rundturen på Kronborg var en historisk tidsrejse. På M/S Museet for Søfart fik vi også guidede ture og lærte om bl.a. sømandsliv- og myter, trekantshandel og navigation. – Og der var mulighed for selv at afprøve brugen af fx sekstanter på museet.

Derudover blev Øresundsakvariet besøgt. Øresunds havliv blev studeret og berørt i rørebassinerne, og fisk blev dissekeret.  De for Helsingør karakteristiske gavlmalerier blev også betragtet, Sct. Mariæs Kirkes kalkmalerier beundret, og eleverne nød roen og den særlige atmosfære i det tilhørende kloster. Der blev travet rigtig mange km, bl.a. langs Øresundskysten. Der blev også shoppet, sludret, spillet fodbold og tennis, hygget ved stranden, farvet hår, set film og snakket om drenge og piger. Førpubertets- og teenageliv, når det er bedst.

Efter endt lejrtur drog vi hjem med ømme fødder og træthed i kroppen, men også fyldt op af nye billeder på nethinden, spændende oplevelser, frisk havluft og glædesfyldt samvær. Det er en fornøjelse at være på lejrtur med eleverne på Forlev Friskole. MA

Niels Christian Buch den 11-04-2016
    Afsætning af børn i byggeperioden
    Parkeringsmulighederne på skolens parkeringsplads er som bekendt begrænsede i byggeperioden. Derfor må vi - af hensyn til sikkerheden - indskærpe, at forældre, som skal afsætte børn, ikke må køre ind på skolens område i tidsrummet fra kl. 7.40 til kl. 8.00.
    Afsæt venligst børn på Stationsvej!
    Niels Christian Buch den 08-04-2016
    Parkering forbudt på skolens indkørselsvej
    I denne tid, hvor byggeriet foregår, og store, tunge køretøjer skal kunne køre ind og ud af vores indkørsel, er der totalt forbud mod parkering på begge sider af skolens indkørselsvej samt ved det sorte materialeskur for enden af børnehaven.
    Der henvises til parkering på Stationsvej. Vi beklager generne!
    Niels Christian Buch den 28-11-2015
    Ledige pladser i 0. kl. 2016-17
    Det kan stadig nås!
    På baggrund af en meget stor søgning til 0. kl. 2016-17 har vi valgt at oprette to 0. klasser med tilsammen 36-40 børn, og vi har derfor plads til endnu et par stykker. Ring os gerne op på 58 38 20 35.
    Niels Christian Buch den 30-11-2015
    Tegnestiften - maj 2016 kan læses under 'Nyt fra kontoret' eller i PDF-udgave: