Berlin, Bornholm og København

August og september har også i år været præget af rejseaktivitet i både ind- og udland. ). 9. kl. slog skoleåret an med en inspirerende rejse til Berlin. Elever og lærere fik styrket benmusklerne i forbindelse med utallige traveture på kryds og tværs af Berlin. 2. verdenskrig og den kolde krig var selvfølgelig en rød tråd på turen, og eleverne så bl.a. Muren, Checkpoint Charlie og STASI-fængslet. Især fængslet og dets dygtige rundvisere gjorde stort indtryk. Også vartegn i Berlin såsom Fjernsynstårnet, Rigsdagsbygningen og Gedächtniskirche blev set samt karakteristiske områder og boulevarder som fx Under den Linden. Et spændende besøg i menneskekroppens univers blev det også til i Menschen Museum. Det var oplevelsesmættede, berigede og glade elever, der vendte hjem til Vestsjælland efter en vellykket tur.

Traditionen tro drog eleverne fra 7. kl. igen til Bornholm. Som noget nyt er elever og lærere nu begyndt at bo i en feriepark, hvor eleverne gruppevis tildeles huse, hvor de bor og selv laver aftensmad. Det er en stor succes. Oven i oplevelsen af alle seværdighederne får eleverne også mulighed for at styre et madbudget og planlægge indkøb og madlavning. Det kan de lide. På turene til Bornholm er der seværdigheder, der altid er på programmet. Det er bl.a. Hammershus og rundkirkerne. I år blev Danmarks største vandfald dog også studeret, og eleverne besøgte desuden et stenbrud. Som altid var turen vellykket.

6. kl. tog til København for at følge i Christian d. 4.’s fodspor. Eleverne havde forberedt sig godt i historietimerne og fortalte på skift flot og godt om de i alt 11 bygninger, som blev beset på traveturen i København. En kanalrundfart blev det også til. Vejret var skønt, guiden god, og eleverne nød sejlturen. Turen gik også til Frederiksbog Slot og Det Nationalhistoriske Museum, hvor en rundviser fortalte om kongemagten i tidens løb. Det var en dejlig lejrskoletur, hvor eleverne demonstrerede deres viden og tillige var gode til det sociale samvær.

I fremtiden venter flere rejser, lejrture og udflugter for skolens elever og lærere. – Og store som små glæder sig til i små bidder til at erobre dele af den store, vide verden. MA

Niels Christian Buch den 03-06-2016
    Vi har pt. ledige pladser i:

0. kl. (flere), 7. og 8. kl.

Ring os op på 58 38 20 35 for samtale og rundvisning.
    Øvrige klasser har ventelister, som vi også gerne skriver op på.
    Niels Christian Buch den 30-11-2015
    Tegnestiften - september 2016 kan læses under 'Nyt fra kontoret' eller i PDF-udgave: