100 år på en uge

Den humanistiske emneuge handlede i år om de sidste hundrede år: 1915-2015. Mandag den 16. marts indledtes med et lille skuespil om den dag, kvinderne fik valgret i 1915. Derpå blev der lavet et foredrag, der foretog nedslag i væsentlige begivenheder de sidste hundrede år. Emneugen var skudt i gang, og lærerne og deres elever foldede sig efterfølgende ud på vidt forskellige måder i humanismens tegn. Der blev arbejdet med forfattere, billedkunstnere og musikere såsom Halfdan Rasmussen, Wulff Morgenthaler, Carl Henning Pedersen, Ib Spang Olsen og Carl Nielsen. Men der blev også produceret reklamer og gransket i børns rettigheder og brugen af sociale medier samt øvet skolekomedie. Skolen summede af liv og andre rutiner end de vanlige, og det var et friskt og lærerrigt pust for eleverne. Det var en fornøjelse at se dem boltre sig i værksteder på kryds og tværs af de sidste hundrede år. De var gode og engagerede medspillere. Tak for det!

Galla på den røde løber

Den 12. marts blev den røde løber rullet ud, og eleverne fra 7. til 9. kl. ankom parvis i fine festskrud og stillede op til fotografering på den røde løber. Kjoler, stiletter, habitter og slips var fundet frem til lejligheden, og eleverne strålede om kap. Derefter nød eleverne god mad og hyggelig snak. Efter middagen dansede de Les Lanciers. Det var tydeligt, at øvningen af dansens ture havde givet pote. Flot så det ud, og der var overskud til både grin og flirt. Resten af aftenen slap eleverne dansefødderne løs til nutidig musik. Der blev ikke sparet på krudtet, men sådan skal det også være til en vaskeægte gallafest!

Fastelavn er mit navn

Den 6. februar fejrede skolen vanen tro fastelavn for 0. til 6. kl. Skolen var dagen igennem en farverig palet af fantasifulde udklædninger. Der var monstre, prinsesser, skeletter, kaniner, tegneseriefigurer osv. Et festligt syn var det. Eleverne besøgte en lang række værksteder, hvor de hørte om fastelavnstraditioner, bed til bolle, dansede limbo, legede stoleleg og mange andre gamle lege. Der blev også hygget med film og fastelavnsboller. – Og sidst, men ikke mindst slog eleverne katten af tønden. Da tønderne var slået ned og kattekonger og -dronninger kåret, kunne eleverne kaste kostumerne af sig og gå på vinterferie med boller i maven.

Niels Christian Buch den 23-12-2014
    Vi har i øjeblikket ledige pladser i:
       0. kl. (begge køn)

5. kl. (kun piger)
       8. kl. (begge køn)
    Ring os op på 58 38 20 35 for samtale og rundvisning.

Niels Christian Buch den 18-12-2014
    Tegnestiften - april 2015 kan læses under 'Nyt fra kontoret' eller i PDF-udgave: